Haberlerİş Analitiği

Blockchain’in avantajları ve CIO’ların bu konuda yapması gerekenler

0

Kripto para birimine dair ilk ticari ilgide BT altyapısı, devlet destekli para birimlerine alternatif oluşturma potansiyeline sahipti. Bununla birlikte, şimdi ileriye dönük odaklanmanın çoğu, yeni uygulamaların temelini oluşturan dağıtılmış defter teknolojisi olan blockchain üzerinde.

Dağıtımlar hala erken benimseyenlerin alanında olmasına rağmen, blockchain çeşitli dikey endüstrilerde kanıtlanmış avantajlara sahip: güvenli, merkezi olmayan, şeffaf ve ara maliyetleri azaltan.

Blockchain ile pazar geliştirme

Juniper Research tarafından dünya çapında yapılan en son piyasa araştırmasına göre, bir blok zincirinde değişmez bir şekilde depolanan B2B sınır ötesi ödemelerin toplam değeri 2024 yılına kadar 4.4 trilyon doları aşacak ki bu 2019’daki 171 milyar dolardan fazla.

Blockchain, B2B işlemleri için gerçek zamanlı temizleme ve yerleşim sağlarken, daha fazla şeffaflık ve düşük maliyet sunuyor. Bu pratik uygulamalar önemli başka faydalar da sağlayabilir.

Yeni araştırma, finans kurumlarının 2024’e kadar ‘Müşterinizi Tanıyın’ kontrollerinin otomasyonu nedeniyle, kullanıcıları kendi kendini yöneten kimlikle tanımlamak için blockchain’in katılımına bağlı olarak 7 milyar dolar tasarruf edeceğini ortaya koydu.

Juniper Research, önde gelen 15 blok zinciri tedarikçisini, sektördeki deneyim, pazarlama çabaları ve müşteri dağıtımları ile birlikte blockchain çözümleriyle değerlendirdi. Juniper’a göre önde gelen 5 satıcı IBM, Infosys Finacle, Guardtime, R3 ve Ripple.

Analist araştırması, çeşitli dikey endüstriler için güçlü bir müşteri tabanıyla IBM’in üretimdeki çeşitli blok zinciri çözümleri için yüksek puanlar aldı. Ayrıca Infosys Finacle, küresel ortaklar ve popüler çözümlerle finansal kurumlar için lider bir blockchain sağlayıcısı olarak kendini kanıtladı.

Araştırma Ripple, Visa ve IBM’in sınır ötesi ödemelerde blockchain yeniliğini yönlendirdiğini tespit etti. Ripple, 2012’den bu yana piyasaya öncülük etti ve 2019’da 200’den fazla finansal kurum ortağına büyümenin erken avantajından yararlandı.

Blockchain uygulamaları yeniliği

Ripple, 60 ülkede varlığını artıran ve finansal hizmetler ekosisteminde yüksek profilli ortaklara sahip olan Visa B2B Connect ve IBM Blockchain World Wire’ın artan rekabetiyle karşı karşıya. Her iki şirketin de çözümlerini ölçeklendirmek için küresel varlıklarını, güvenilir marka adlarını ve kurulan iş ortağı ağlarını kullanmaya devam edeceğini öngörülüyor. 

Bu liderler, pazar geliştirme konusunda deneyimli olmakla birlikte yeni ürün ve hizmet tekliflerini erken benimseyen segmentin ötesine taşıyor. İlerleyen süreçlerde daha fazla artacak olan dağıtım büyümesi, onların öncülüğünü takip edecek gibi görünüyor.

Comments

Yorum yapma kapatılmıştır