HaberlerPERAKENDESAĞLIK

Amazon, depolardaki koronavirüs yayılımını tespit etmek için termal kameralar kullanıyor

0

Amazon, depolardaki şüpheli koronavirüs vakalarını izlemek için termal görüntüleme teknolojisine sahip kameraları kullanmaya başladı.

Termal görüntüleme kameraları, sıcaklığı ve insanlar ya da hayvanlar gibi daha sıcak objeleri tespit etmek için kızılötesi radyasyonu ölçer. Reuters ile konuşan çalışanlara göre e-ticaret devi, Los Angeles ve Seattle bölgelerindeki en az altı ABD tesisinde çalışan işçileri taramak ve kontrol etmek için termal kameraları kullanıyor.

Kameralar bir kişide potansiyel bir ateşi işaretlerse Amazon personeli, sıcaklıklarının endişeyi artıracak kadar yüksek olup olmadığını görmek için bir alın termometresi ile kontrol ediliyor.

Amazon şu anda bazı konumların kameralarla donatılmış olduğunu ve kritik bir hizmet sunmaya devam eden çalışanlarının sağlık ve güvenliğini desteklemek için personel sıcaklıklarının kontrol edildiğini doğruladı. Amazon’un Whole Foods mağazalarının birçoğunda da giriş termometrelerinin yerini termal kamera sistemleri alacak.

Başka bir Amazon çalışanı ise Reuters’a kamera sisteminin geleneksel taramaya daha hızlı bir alternatif olduğunu söyledi. Termal görüntüleme, işçilerin sıraya girmesini gerektirmediğinden bu, bireyleri yakınlaşmaya zorlamanın neden olduğu iletimin önlenmesine yardımcı oluyor.

İlgili haberlerde Amazon’un, yılın en önemli alışveriş etkinliği olan Prime Day’in de en az Ağustos ayına erteleneceği belirtiliyor.

Comments

Yorum yapma kapatılmıştır